JEUGD EN GEZIN
Echtscheiding en alle daaraan gerelateerde kwesties, zoals de regelingen met betrekking tot de kinderen, alimentatie, boedelscheiding en afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden;
verbreking van een (niet-huwelijkse) samenleving en afwikkeling van een samenlevingscontract;
alimentatiewijziging, vaststelling en beëindiging daarvan;
omgangsregeling met minderjarige kinderen, vaststelling en wijziging daarvan;
pensioenaanspraken;
jeugdrecht, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing;
ERFRECHT
Advies en procedures over testamenten, onterving en het aanspraak maken op een legitieme portie geschillen over de verdeling van nalatenschappen.
HUURRECHT WOON- EN BEDRIJFSRUIMTE
Het huurrecht is een bijzonder rechtsgebied waarvoor aparte regels zijn neergelegd in onder meer boek 7 van het Burgerlijk Wetboek.
Niet alleen is het van belang dat uw huurcontract niet met deze wettelijke regels in strijd komt maar bovendien kan door advies vooraf ingeval van het sluiten van een huurcontract of een geschil betreffende het huurrecht een procedure worden voorkomen.
Echter ook als het geschil al is ontstaan kunt u bij ons terecht.
Denk aan de vragen als
- is een tijdelijke huurovereenkomst mogelijk en kan ik die dan ook rechtsgeldig beëindigen zonder dat daartoe een procedure bij de rechter nodig is?
- welke opzeggingsgronden gelden voor een huurovereenkomst en aan welke voorwaarden moet een opzegging voldoen en welke opzegtermijn geldt er?
- wie is aansprakelijk voor gebreken? En bestaat er dan recht op vergoeding huurprijsvermindering en/of van schade en zo ja van welke schade?
- welke rechten en plichten bestaan er ingeval het gehuurde moet worden gerenoveerd dan wel dringend moet worden gerepareerd;
- hoe moet het gehuurde worden opgeleverd bij het einde van de huur en waarop moet dan specifiek gelet worden;
- welke herstelverplichtingen heeft de verhuurder en welke herstelverplichting heeft de huurder;
Echter ook als u andere vragen heeft over het huurrecht kunt u bij ons terecht.
BURGERLIJK RECHT
Het overeenkomstenrecht speelt een belangrijke rol in het burgerlijk recht. Alle contracten die men sluit of afspraken die men maakt vallen onder het overeenkomstenrecht evenals de onderhandelingen die daaraan vooraf gaan. De vragen betreffen bijvoorbeeld
- wat moet er in de overeenkomst worden neergelegd;
- wat kan ik doen als ik de overeenkomst wil beeindigen;
- wat zijn mijn rechten en plichten in geval van een geschil over het nakomen van de overeenkomst;
- wanneer kan ik de onderhandelingen nog beeindigen;
Onder meer de koopovereenkomst, de overeenkomst van opdracht, de overeenkomst van aanneming van werk, de reisovereenkomst kennen naast de algemene bepalingen in het burgerlijk wetboek ook speciale bepalingen in boek 7 burgerlijk wetboek. Het betreft dan koop van roerende en onroerende zaken door een ieder alsook koop specifiek door een consument ten opzichte van een bedrijf. Met name ook kwesties betreffende de aankoop van een woning en de rechten en plichten die u dan heeft en wat te doen in geval van een geschil betreffende aankoop kunnen wij u bijstaan.
Goede algemene voorwaarden zijn van groot belang als u veelvuldig contracten sluit. Ook voor algemene voorwaarden gelden speciale regels in het boek 6 van het burgerlijk wetboek naast de algemene bepalingen. Ook voor advies betreffende algemene voorwaarden of ingeval een geschil kunt u bij ons terecht.
Het vastgoedrecht en het zakenrecht zien naast de koop van een woning, ook op de eigendom van onroerende zaken, verkregen rechten daarop zoals het recht van erfdienstbaarheid, maar ook geschillen tussen buren, zoals een geschil over een scheidsmuur, aanbouw, raam in de grens, begroeiing bij of op of over de grens, recht van erfdienstbaarheid, opstal etc.
Het aansprakelijkheidsrecht geldt als een van de grootste rechtsgebieden waarin geschillen kunnen ontstaan. In Nederland geldt de regel dat iemand die schade lijdt in principe zijn eigen schade dient te dragen, behalve als op grond van de wet een ander daarvoor aansprakelijk kan worden gehouden. Denk aan een ongeval, wateroverlast, schade door opstallen, schade door roerende zaken, door hulppersonen, door kinderen etc. Als u schade lijdt door welke oorzaak dan ook is het dus belangrijk te weten of daarvoor iemand anders aansprakelijk is en zo ja welke schade dan voor vergoeding in aanmerking komt, hoe de hoogte daarvan dient te worden vastgesteld, welke schade als gevolg van de oorzaak kan gelden etc.
In geval van schade en overeenkomstenrecht speelt ook het verzekeringsrecht een belangrijke rol en ook omtrent vragen daarover kunt u bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan een afwijzing door de verzekeraar van door u geleden schade, of een geschil over de vraag of de verzekering de gebeurtenis die tot schade leidt wel dekt en of u aan de voorwaarden daarvoor heeft voldaan etc.
Het consumentenrecht ziet op vragen waar een ieder dagelijks mee te maken heeft, denk aan koop van roerende zaken, koop op afstand, uitsluiting van aansprakelijkheid door de leverancier, wat te doen als een zaak niet goed werkt, wat is de inhoud van garantie, welke rechten en plichten zijn er ingeval van een reisovereenkomst, produktaansprakelijkheid etc.
Naast al deze verschillende vormen van de inhoud van het recht, hebben wij door onze ervaring met dit soort zaken ook een grote expertise op het gebied van het burgerlijk procesrecht.
Hoewel wij altijd zullen trachten een zaak met de wederpartij op grond van hetgeen rechtens geldt te regelen, is een procedure soms onvermijdelijk. Maar ook daarin zullen wij u bijstaan middels onze jarenlange ervaring.
RECHT VOOR ONDERNEMERS EN CONSUMENTEN
Zowel de startende als de gevestigde ondernemer wordt dagelijks geconfronteerd met (veranderende) regelgeving. Arbeidsovereenkomsten, huurovereenkomsten, vergunningen, rechten van consumenten, de Wet Bibob etc. etc.
Voor de ondernemer die graag datgene wil blijven doen waar hij sterk en goed in is bieden wij onze ervaring en kennis aan om hoofdzaken en bijzaken te scheiden en doelgericht te adviseren en problemen op te lossen.
Als adviseur en klankbord voor de ondernemer bieden wij meerwaarde door mee te denken, kostbare problemen te voorkomen of deze efficiënt op te lossen.
Wie koopt nooit iets? Iedereen wordt wel een keer geconfronteerd met problemen bij aankopen: de auto vertoont mankementen, achter het behang van de gekochte woning wemelt het van de scheuren, de wasmachine geeft na 33 wasbeurten de geest. Wij staan u kundig bij met het oplossen van de problemen met de verkoper.
Andersom staan wij de (verkopende)ondernemer bij als de koper of opdrachtgever (vermeende) klachten heeft over de geleverde prestatie.
ARBEIDSRECHT
Het arbeidsrecht regelt de verhouding tussen de werkgever en de werknemer. Wij treden voor zowel werkgevers als werknemers op. Denk aan ontslagzaken, reorganisatie, (langdurige) ziekte, loonbetalingsverplichtingen en disfunctioneren van medewerkers. Het opstellen van arbeidscontracten en reglementen en de toetsing hiervan verzorgen wij ook graag voor U.
INCASSO
Heeft U een vordering die niet betaald wordt? Wij zorgen er graag voor dat debiteuren snel en correct betalen.
Wij verzorgen voor veel ondernemers een compleet incasso-traject in binnen- en buitenland. Daarbij proberen wij de termijnen zo kort mogelijk en de kosten zo laag mogelijk te houden. Indien het buitengerechtelijke traject niet tot betaling leidt, zal in overleg met u de verdere strategie besproken worden. Het starten van een procedure, het aanvragen van het faillissement maar ook aan het verkrijgen van zekerheid door het leggen van beslag.
FAILLISSEMENT EN SCHULDSANERING
Als u als ondernemer in financiële problemen raakt, kunt u te maken krijgen met een faillissement of faillissementsaanvraag. Als particulier wordt u in dat geval wellicht aangewezen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.
U kunt bij ons terecht voor advies en procedures op het terrein van faillissement en WSNP, zoals :
- het voeren van verweer tegen een faillissementsaanvraag
- het aanvragen van een faillissement namens u als schuldeiser
- geschillen met de curator resp. bewindvoerder
- bestuurdersaansprakelijkheid
- omzetting faillissement in WSNP
- verkorting van de duur van de WSNP
Uiteraard kunnen wij u ook van dienst zijn als het uw schuldeisers regelingen wilt treffen om te voorkomen dat u in faillissement of WSNP terecht komt.
SOCIALE VOORZIENINGEN EN -VERZEKERINGEN
Als uw uitkeringsinstantie in het kader van de Participatiewet (bijstandsuitkering), PGB, Ziektewet, Werkeloosheidswet, WIA en overige sociale verzekeringswetten een beslissing neemt, waar u het niet mee eens bent, kunnen wij voor u bezwaar maken en zo nodig in beroep gaan bij Rechtbank.